40 jaar lang trouwe klant stopt met krantenwinkel: "Veel aanbiedingen gekregen, maar nooit verlegd."

woensdag 23 december 2020
Image title
Veertig jaar geleden besloot Christiane Holvoet op haar 29ste haar 9 to 5 job op te geven. Ze besloot haar huis in Harelbeke tot krantenwinkel om te bouwen én zelfstandig te worden. Vandaag stopt ze met haar zaak. Een moment dat we niet zomaar aan ons voorbij konden laten gaan. Onze waarnemend CEO Christ Suply en vertegenwoordiger Hans Lema zochten één van onze allertrouwste klanten op voor een interview en bedankingswoord.

Image title


Christiane, 40 jaar lang stond je in uw krantenwinkel. Welk advies geef je aan toekomstige krantenwinkeluitbaters?


"Mijn belangrijkste advies is ‘altijd vriendelijk blijven’. Dat is een eerste vereiste. Dat klinkt gemakkelijk, maar is het niet altijd. Ook al heb je het zelf niet gemakkelijk, toch moet je altijd vriendelijk zijn tegen je klanten. Dat is een belangrijke bouwsteen waarmee je een succesvolle basis legt voor alle andere aspecten die het succes van uw krantenzaak kunnen bepalen."

"Zorg ook dat je mee bent met je tijd. Om maar een voorbeeld te geven: toen de webshop van Ameel Candy World in het leven geroepen werd, was ik één van de eerste klanten die online bestelde. Al snel snapte ik hoe ik slimmer kon bestellen via de webshop en ook meer voordeel kon doen door bepaalde promoties met mekaar te combineren." 

"Sta open voor nieuwe zaken. Durf ook zelf vernieuwend te zijn. Werkt een product niet, durf het dan te vervangen door een nieuw product. Blijf jezelf als krantenwinkel telkens heruit vinden. Dat maakt het allemaal ook veel leuker." 

Image title

Hoe zie je de toekomst van een krantenwinkel?


"Ik voorspel dat media een beperktere plaats in zal nemen. Het zal belangrijk worden om er ook andere activiteiten bij te nemen. Ik denk ook dat krantenwinkels en tabak gescheiden gaan worden." 

"Voor mij is het ook belangrijk geweest dat ik met een pakjesdienst begonnen ben. In het begin kwamen die pakjesklanten enkel voor mijn pakjes, maar gaandeweg bouwde ik met hen een relatie op waardoor ze ook andere zaken kochten in mijn krantenwinkel." 

Wat heb je onthouden van Ameel Candy World?


"De beurzen van Ameel Candy World zal ik nooit vergeten. Dat waren toch altijd leuke ervaringen. Ook mijn chauffeur Tommeke, een gouden vent die me altijd geholpen heeft. Ik heb in al die jaren veel aanbiedingen gekregen om ergens anders te kopen, maar ik ben altijd trouw gebleven aan Ameel Candy World. Jullie menselijk aanpak heeft me altijd enorm bevallen."

Bedankt Christiane!

Laden
Laden