Laatste nieuws
5 'all time favorites’ van onze Chocolade-specialist Frans
dinsdag 29 september 2020
Als we één chocolade-specialist in ons midden hebben, dan is het Frans Hellinckx. Al meer dan 20 jaar adviseert hij pralinewinkels en chocolatiers in Brussel en omstreken. Uit ons Chocola Amore assortiment pikt Frans voor ons zijn 5 favorieten aller tijden: Florentines, Zoogdiertjes met vulling, Orangetten puur premium, Schilfertruffels melk en Gianduja-pralines.
“Een combinatie van krokante, gekarameliseerde amandelnoten met echte boter en honing. Met onderaan een lekkere laag pure Callebaut-chocolade. Florentines zijn een artisanaal product, rijk aan smaak en met natuurlijke grondstoffen. Een typisch streekproduct dat thuishoort in het assortiment van de betere bakker, chocolatier en pralinewinkel.”
“Een assortiment van chocoladedierfiguurtjes gevuld met verschillende crèmes zoals vanille, pistache en advocaat. Zoodiertjes smelten tot een smaakbom in de mond. Spijtig genoeg zijn ze enkel verkrijgbaar van september tot december.”
“Gesnipperde zesten van sinaasappel gekonfijt en omhuld met een krokant laagje pure chocolade. De combinatie van zoet en bitter is buitengewoon!”
"Wie is er nu niet verlekkerd op truffels met een rijke zachte vulling in een jasje van melkchocolade en dan nog eens afgewerkt met melkschilfers?”
“Gianduja is een unieke melkchocolade met pure praliné, samengesteld uit fijngemalen noten en gewikkeld in een gouden verpakking. Een smeuïge delicatesse.”
1. Florentines
“Een combinatie van krokante, gekarameliseerde amandelnoten met echte boter en honing. Met onderaan een lekkere laag pure Callebaut-chocolade. Florentines zijn een artisanaal product, rijk aan smaak en met natuurlijke grondstoffen. Een typisch streekproduct dat thuishoort in het assortiment van de betere bakker, chocolatier en pralinewinkel.”
2. Zoodiertjes met crème vulling
“Een assortiment van chocoladedierfiguurtjes gevuld met verschillende crèmes zoals vanille, pistache en advocaat. Zoodiertjes smelten tot een smaakbom in de mond. Spijtig genoeg zijn ze enkel verkrijgbaar van september tot december.”
3. Orangetten puur premium
“Gesnipperde zesten van sinaasappel gekonfijt en omhuld met een krokant laagje pure chocolade. De combinatie van zoet en bitter is buitengewoon!”
4. Schilfertruffels melk
"Wie is er nu niet verlekkerd op truffels met een rijke zachte vulling in een jasje van melkchocolade en dan nog eens afgewerkt met melkschilfers?”
5. Gianduja-pralines
“Gianduja is een unieke melkchocolade met pure praliné, samengesteld uit fijngemalen noten en gewikkeld in een gouden verpakking. Een smeuïge delicatesse.”