Iced teas are booming: 5 nieuwkomers binnen hét groeiende marktsegment van de iced teas.

maandag 1 januari 2018
Image title
De iced teas ondergaan momenteel een positieve evolutie binnen het marktsegment van de softdrinks. Meer dan ooit wordt Iced Tea als het lekkere én nog steeds gezonde alternatief voor frisdrank aanzien. De consument is duidelijk op zoek naar dranken die gezonder zijn, maar ook lekker.De cijfers


93% van de Belgen drinkt frisdrank. Bijna iedereen dus. De penetratie van Iced Tea in België ligt momenteel op maar liefst 57%. Dit percentage stijgt jaarlijks en is het hoogste van Europa. Het gemiddeld Belgisch gezin drinkt 45 liter iced tea per jaar.

Conclusie: je moet absoluut iced tea staan hebben in uw winkelpunt. Meer zelfs: uw klanten moeten kunnen kiezen tussen verschillende iced tea producten. Met andere woorden: de iced teas worden een segment op zich binnen uw koelkast. Deze 5 softdrink producenten hebben deze trend begrepen en komen in 2018 met hun eigen iced tea-innovaties op de markt!

Green Matcha


Image title

Starten doen we met de marktleider in Iced Teas: Lipton Ice Tea. 40 jaar geleden leerde Lipton de Belgen ice tea drinken dankzij het unieke Belgische recept van Lipton Ice Tea Sparkling Original. Lipton Ice Tea was trouwens dé trendsetter door sinds 2014 het suikergehalte van haar Iced Teas structureel te verlagen. De Brits-Nederlandse fabrikant voegt in plaats daarvan zoetstoffen uit stevia toe, waardoor de originele smaak behouden blijft. Als gevolg van de ingreep verdwijnen er in de Benelux alleen al op jaarbasis in totaal ruim 700 miljoen suikerklontjes uit de populaire frisdrank.

Met Green Matcha brengt Lipton Ice Tea alweer een nieuwe iced tea op de markt gebaseerd op Matcha thee: een speciale Japanse groene thee met heel voordelen voor uw gezondheid! In dit 33CL flesje zit nog geen 2 gram suiker per 100ml en dus slechts 50 calorieën per flesje! Deze nieuwe iced tea is beschikbaar in 3 lekkere smaken die volledig mee zijn met de laatste trends (Gember – Yuzu – Komkommer).


Fuze tea


Image title

Primeur binnen drankenland. Coca-Cola European Partners België komt met een grote lancering binnen het iced tea segment en wordt wellicht de grote challenger! FUZE TEA is de naam van hun iced tea. Een unieke en verrassende smaak door de mix van thee, sap en kruiden. Laag in calorieën en beschikbaar in 4 smaakvarianten in Blik 25cl en Pet 40cl.

Eén Sparkling variant op basis van zwarte thee en 3 Still varianten waaronder een groene thee. Kan FUZETEA Lipton Ice Tea het vuur aan de schenen leggen? We vernemen het in de komende maanden!  

MayTea


Image title

Ook Orangina Schweppes introduceert in 2018 haar eigen iced tea: MayTea! Opvallend: deze iced tea is al 1 jaar op de markt in Frankrijk en is er nu al de 2de belangrijkste iced tea! Daarnaast werd MayTea in België door een onafhankelijke studie met 5000 Belgische consumenten verkozen tot de beste iced tea op de Belgische markt en beloond met Product van het Jaar award. Dat belooft!

MayTea komt met 1 op groene thee en 1 op zwarte thee gebaseerde 33cl flesjes op de markt. MayTea is een thee infusie op basis van thee blaadjes gemengd met kruiden of vruchten waardoor de smaak dus beter is!

Arizona


Image title

Arizona, gekend van de leuke fleurige verpakkingen! Arizona is momenteel het tweede grootste Iced Tea merk in België! In 2018 voegt Arizona alweer 2 smaken toe: Green Tea met Perzik en Green Tea met Asia Plum. Arizona blijft dus innoveren en heeft ondertussen maar liefst 14 unieke smaken!

Vit-Hit


Image title

Tenslotte komt ook Jet Import met een nieuwe iced tea. Al is het geen typische iced tea, maar eerder een drankje waar thee in zit: Vit-Hit, een combinatie van vitaminen, sappen, water en thee’s! De drankjes zijn lekker van smaak en zitten boordevol vitaminen.

Lean & Green ondersteunt gewichtsverlies, Detox zit boordevol antioxidanten, Boost zorgt voor extra energie en Immunitea bevordert het immuunsysteem. De flesjes van 500ml bevatten slechts 6 gram suiker en minder calorieën dan een appel (maar 35 cal per 500ml) !
Laden
Laden