8 Belgische nostalgische snoepen uit Grootmoeders tijd!

vrijdag 9 juni 2017
Image title
Wie herinnert zich het beeld van grootmoeders snoepdoos niet? Grote kans dat 1 van deze 8 nostalgische traditionele Belgische snoepen er in zaten! En jullie doen terugdenken aan lang vervlogen tijden...!Wilt u met deze nostalgische snoepen scoren in uw winkel? Bestel ze hieronder! 


1. Boules Attraps (--> Bestel ze hier)

Zonder twijfel zijn dit de zuurste snoepen ter wereld. Geef ze aan kinderen en je ziet hun ogen rollen, hun hoofden bewegen, ze doen de gekste dingen.

2. Gentse Sneeuwballen (--> Bestel ze hier)

Het authentiek recept van deze Gentse Sneeuwballen staat op een papiertje dat 100 jaar oud is. 

Maar! 

Het blijft geheim! 

Sneeuwballen van Larmuseau smelten vanaf 18 graden celcius. 

Dat betekent: enkel te verkrijgen in herfst en winter. 

Het gelijktijdig smelten van alle belangrijke ingrediënten in de sneeuwbal is in feite het geheim achter het recept van de sneeuwbal. 


Vandaar: als je nog crème of chocolade achterlaat op uw gehemelte dan heb je in feite geen echte sneeuwbal geproefd.

3. Curix ( -->Bestel ze hier)

Curix zijn droppareltjes bestaande uit het sap van zoethout, Arabische gom en menthol. Ook wel gekend als 'dzjipkes' of 'droppareltjes'. 

4. Cuberdons (--> Bestel ze hier)

Deze donkerrode tot paars gekleurde kegelvormige snoepjes bestaan al meer dan 150 jaar.

En nog verkopen ze zeer goed! 

Ze zijn gemaakt van Arabische gom, suiker en glucosestroop. 

Op de Gentse Groentenmarkt ontstond er jaren geleden een echte 'Neuzekesoorlog'. 

De concurrentiestrijd bereikte zijn hoogtepunt wanneer de ene Cuberdonverkoper de andere Cuberdonverkoper zijn klanten kwam ontlokken.5. Napoleons (-->Bestel ze hier)

Bij dit snoepje gaat het helemaal om de ervaring in de mond. Als je een tijdje sabbelt op dit snoepje dat met hard glazuur bedekt is, komt er na verloop van tijd wel hier of daar een gaatje vrij waarlangs je het zuur kunt opzuigen. Pas daarna mag je het snoepje vermalen.


6. Guimauves (--> Bestel ze hier)

Snoepjes op basis van opgeklopt suiker en eiwit en eventueel Arabische gom. In het Nederlands ook wel schuimpjes genoemd. In sommige delen van Vlaanderen voorbehouden voor snoepjes met het uiterlijk van een Onze Lieve Vrouwe beeldje.

7. Zure Hosties (--> Bestel ze hier)

Zure hosties waren vroeger bittere hosties, want de apothekers maakten dit om de smaak van het bittere poeder te verdoezelen. Al jaren liggen ze nu in de snoepwinkels in allerlei verschillende kleuren met een friszure smaak. Ook wel gekend als: UFO'S!


8. Koetjesreep (--> Bestel ze hier)

Sinds 1999 werd dit product overgenomen en geproduceerd in België. Leuk om te weten: Koetjesreep bevat minder dan 35% cacaobestanddelen... vandaar dat het geen chocolade genoemd wordt, maar wel cacaofantasie!

Laden
Laden