Better for you in de drankenwereld: deze 4 trends zijn ingezet en komen op u af!

zaterdag 3 maart 2018
Image title
De better 4 you-trend is al een tijdje op gang, maar in 2018 is het menens. Mensen willen gezonder leven en kiezen bewust voor gezondere producten. De cijfers spreken boekdelen: 60 procent van de consumenten zoeken drank met een lager suikergehalte. Drankenproducenten worden verplicht om zich aan te passen aan de better 4 you wens van de consument. En zo doen ze het!

  1. Softdrinks going STEVIA

1 van de grootste uitdagingen voor de drankenfabrikanten wordt het verlagen van suiker, maar niet inboeten op smaak. De oplossing hiervoor is Stevia in combinatie met een beetje suiker. Stevia is het eerste volledig natuurlijke calorievrije zoetmiddel, tot 400 keer zoeter dan suiker en dat zonder ook maar 1 calorie. 1 nadeel: Stevia heeft een specifieke smaak, de combinatie met een beetje suiker blijft dus nodig.

Finley, Spa Duo en 7 UP zetten bijvoorbeeld in op Stevia, gecombineerd met een heel klein beetje suiker, waardoor het aantal calorieën sterk daalt!

  1. Energy drinks zonder suiker

De twee belangrijkste ingrediënten van energy drinks zijn suiker en cafeïne. Wat doen Red Bull en Monster? Simpel: ze brengen alternatieven op de markt waarbij ze de suiker er uit smijten en de cafeïne behouden. Resultaat: een gezonder opkikkertje! 

  1. Geen toegevoegde suikers!

Ook zuivelproducenten zetten in op nog gezonder. Zo lanceerde Cécémel haar chocolademelk zonder toegevoegde suikers. Er zitten wel nog suikers in, maar geen toegevoegde.

  1. Bier zonder alcohol

En dan last but not least. Bier zonder alcohol. Jupiler lanceerde onlangs haar Jupiler 0,0 procent alcholvrij bier. Opnieuw zonder te willen inboeten in smaak. Jupiler 0.0 % is dus een frisdrank met dezelfde smaak als een pint, bevat ook dezelfde ingrediënten, behalve alcohol dan. En het succes is enorm!


Conclusie: fabrikanten zoeken naar oplossingen om hun drank gezonder te maken, en liefst niet in te boeten op smaak. Dit doen ze door:

  1. Stevia te combineren met een beetje suiker
  2. Suiker volledig te bannen
  3. Toegevoegde suikers te bannen
  4. Een alcoholvrije variant van hun bieren te maken

Bekijk ook onze video over de Better for you trends in de snackwereld!

Image title

Laden
Laden