Sweet time: de Gentse pâtes de fruits van Confidas

dinsdag 21 april 2020
Image title

Deze week zetten we het Oost-Vlaamse bedrijf Confidas in de kijker. Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van ambachtelijke pâtes de fruits.

Image title

Confidas werd opgericht in 1982 door Paul Seiloglou. Hij specialiseerde zich reeds bij de start in het maken van ambachtelijke pâtes de fruits. De groeiende vraag naar fruit delicatessen zorgde ervoor dat het bedrijf in 1993 kon verhuizen naar een nieuwbouw in Drongen. Daar werd een gespecialiseerd machinepark uitgebouwd voor de productie van heerlijke pâtes de fruits. Intussen is Confidas gekend in zowel binnen- en buitenland.

Ondanks de toename van het aantal soorten blijft Confidas altijd trouw aan de receptuur van de echte pâtes de fruits. Ze garanderen een minimum fruitgehalte van 50% en voegen geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen toe aan deze delicatesse. Bovendien kunnen ook vegetariërs en veganisten van dit heerlijke snoepje genieten, ze zijn namelijk 100% veganistisch

Door de trouwheid aan het originele recept kan het resultaat omschreven worden als een moment intens genieten van een natuurlijke delicatesse.

Image title


Verschillende vormen, kleuren en smaken

Dat het ambachtelijk gemaakt wordt met trouw aan de originele receptuur is duidelijk. We kunnen deze de belangrijkste troeven van de pâtes de fruits noemen.

Confidas biedt deze lekkere confiserie met de smaak van puur fruit aan in diverse vormen, kleuren en smaken.

Zo heb je onder andere de confiserie waarbij je onmiddellijk aan de vorm herkent naar welk fruit ze smaken, van kleine tot grote vruchten. Denk hierbij maar aan pâtes de fruits in de vorm van een aardbei of ananas. Deze worden helft per helft gegeten wat zorgt voor dubbel plezier.

De carrés uit hun assortiment worden nog met de hand gesneden! Ook deze pâtes de fruits worden gemaakt in verschillende fruitsmaken zoals peer, abrikoos en frambroos.

Image title


Hoe wordt deze delicatesse gemaakt?

Authentieke pâtes de fruits bestaan slechts uit 6 ingrediënten waarvan het belangrijkste bestandsdeel fruitpuree is.

Het lijkt simpel maar toch is het een kunst om pâtes de fruits te maken. De receptuur loopt wat gelijk met die voor het maken van confituur. Toch is het niet gemakkelijk om de juiste textuur van pâtes de fruits te verkrijgen. De juiste glucose/suiker verhouding, de hoeveelheid en soort pectine, de zuurtegraad van het kooksel en de correcte kooktemperaturen zijn uiterst belangrijk.

Nadat het kooksel in vormpjes is gegoten en is afgekoeld, wordt er aan de buitenkant suiker aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de pâtes de fruits een lichtjes knapperige toets krijgen.

Image title

Geniet alvast van 'the making of' in deze video! Overtuigd van deze heerlijke delicatesse? Neem zeker een kijkje via deze link en ontdek de pâtes de fruits van Confidas die wij aanbieden.

Image titleImage title
Image title

Laden
Laden