Sweetpairing: 5 hippe combinaties met ons snoepassortiment

woensdag 17 april 2019
Image title
Foodpairing met snoep. Je ziet het meer en meer. Milkshakes, ijs, mousses, taarten, wafels, …
Hippe ijssalons, bakkers en andere horecazaken pimpen ze tegenwoordig met de meest uiteenlopende snoepjes. We schuimden het internet af op zoek naar inspiratie en ontdekten deze 5 sweetpairing-trends.

1. Milkshakes


Ideaal om te combineren met:
Wisten jullie al dat snoep zoals Kinder Bueno, Oreo-koekjes, aardbeisnoepjes, popcorn en nog zoveel meer perfect passen in een klassieke milkshake? Chuck’s.fr is één van onze klanten die toont hoe het moet!

Image title
En dat is nog niet alles! Naast het verwerken van deze koekjes en snoepjes kunnen ze perfect gebruikt worden als topping! De zogenaamde “freakshakes” waren het afgelopen jaar te spotten op social media. Meng de kleuren en smaken zoals chocolade, brownie, koekjes en caramel ofwel witte chocolade met aardbeien. Als “finishing touch” kan u het glas van deze shake versieren met verschillende soorten chocolade of snoepjes. Met als kers op de taart een mooie kraag van slagroom waarin u het snoep en de koekjes kunt stoppen. Door in de hoogte te werken creëert u een echt wow-effect.

Image title
Onze collega Christine (Internal Sales), trakteerde iedereen onlangs met een heerlijke Oreomilkshake voor haar verjaardag! Ook zij heeft dus de smaak te pakken.

Image title

2. Ijs


Ideaal om te combineren met:
Ook de combinatie van snoep of koekjes met ijs is mogelijk! Met de warme zomerdagen in het vooruitzicht is dit een absolute aanrader. Een ijscoupe gevuld met wafels, chocolade of snoep is hét van hét! Dit is een echte eyecatcher op uw terras.
Op Instagram ontdekten wij 2 bloggers die alvast fan zijn van deze trend!

Naast het gewone roomijs kunt u ook frozen yoghurt pimpen met toppings zoals: chocolade, zure beertjes, zure hosties, M&M’s, Snickers, marshmallows, Oreo koekjes, speculoos en nog zoveel meer.

Image titleImage title

3. Mousses


Mogelijke ingrediënten:
Fan van chocolademousse? Dan moet u zeker deze combinatie eens ontdekken! Kinder Bueno, Oreo, Snickers, Twix en nog vele andere snoepen zijn perfect te gebruiken om een mousse mee te maken. Door eens iets anders te proberen dan de klassieke desserts scoor je gegarandeerd!

Image title

4. Taarten


Ideale toppings:
Ook in de patisseriewereld zijn ze dol op deze trend! Maak uw taart af met één van de volgende toppings: macarons, zure matjes, hosties, M&M’s, popcorn, chocolade en koekjes. Door deze toppings ziet uw taart er geweldig uit en is het bijna zonde om hem op te eten! Tartatoeje uit Moorsele maakte onder andere deze heerlijke M&M's-taart omringd met KitKat!

Image title

5. Wafels & pannenkoeken


Ideale toppings:
Om deze desserthype te vervolledigen mogen de wafels en pannenkoeken zeker niet ontbreken! Wafel Atelier en Wafelrijk in Kortrijk experimenteren met toppings om heerlijke combinaties aan te bieden. Hun wafels en pannenkoeken zijn hierdoor razend populair!

Image titleImage title
Laden
Laden